Ako si vyrobiť anjela pomocou hmoty paverpol - fotopostup :))

Anjel sem, anjel tam. Obľúbená postavička. Chceli by ste si vyrobiť tiež ?

Vo fotokoláži je zachytený krok za krokom. Ukážeme Vám, ako nato:

Potrebujeme  drôt, alobal, železnä tenkú tyč, podstavec ( napr.ypor ), gázu alebo balvnené tričko, látku na šaty pre anjela, akrylové farby, srdce z polyestyrénu, trblietky, bavlnky na vlasy, odliatok tváričky, krídla (zvolíte si samy )

Na začiatok použijeme  drôt vo vnútri medenný ( aby bol ohybný ), alobal a lepiacu pásku.

Z drôtiku vytvoríme figúrku, ktorá bude mať ruky, nohy a hlavu. Následne treba figúrku obaliť alobalom, a to tak, aby sme vytvarovali celé telo, a v prvom rade prekryli drôt. Kto chce väčšie proporcie, nech sa páči, o to viac alobalu. Kto chce silnejšie končatiny, takisto viac alobalu. Kto chce štíhlu figúru, ušetrí :) Niektoré časti prelepíme páskou, aby bola figúrka pevná. Po obaľovaní alobalom, ktoré celkom zaberie čas, si treba pripraviť niečo, na čom bude naša soška stáť. Použiť sa dá podstavec z dreva, železa, polyestyrénu, yporu, atď. My použijeme ypor, alebo hebel. Do podstavca zatlčieme kladivom tenkú železnú tyčku, na ktorej bude naša socha pripevnená. Ked máme podstavec hotový, sochu buď o tyč omotáme tenkým drôtikom alebo oblepíme páskou. Alebo ju napichneme na zadok ( auuu ) :), a to je náš obľúbený postup, bude dobre držať. Teraz máme všetko pripravené tak, aby sme mohli začať sochu obaľovať kúsakmi gázy alebo bavlneným tričkom. Na ruky si nastriháme tenšie pásiky, ktoré namočíme do Paverpolu, vyžmýkame a obmotávame okolo rúk, na chrbát, hlavu a hrudník použijeme väčšie kusy. Gázami prekrývame tie časti, na ktorých nebudú šaty, čiže väčšinou ruky, hrudník, a chrbát. Na hlavu dáme anjelovi tváričku a vlasy z bavlniek, kto nemá, nie je podmienka, anjel môže mať abstraktný výraz. Ale vlasy môže byť aj z nastihaných kusov látky. Tam, kde budeme dávať šaty, nie je potrebné prekrývať alobal gázou. Ak máme všetko obalené gázou, čo potrebujeme, vyberieme si látku, z ktorej chceme urobiť soške šaty. Môže to byť čokolvek, šatka, bavlnené tričko, košeľa, najlepšie jemnejšie látky, nie príliš tvrdé a nepoddajné. Z látky vystrihneme toľko, koľko chceme, aby mala socha na sebe. Ak to budú dlhé a naskladané šaty, budeme dávať na seba viac častí látky. 

Ak máme šaty na soche hotové, môžeme začať robiť krídla. My sme tie naše urobili z lupeňov kvetu :)  

Ale krídla môžu byť z látky, papiera, fantázia pracuje v tomto prípade naplno.

Krídla sme natreli bielou akrylovou farbou a poprášili striebornými trblietkami. 

A sme už pri konci. Anjelovi chýba už len patinovanie zlatou akrylovou farbou.

Patinovanie máme za sebou a anjelik dostane ešte do ruky srdce, ktoré je z polyestyrénu, a natrieme ho na červeno.

Anjelik je na svete, páči sa Vám ??? :)

p.s. ak sa ti výroba anjela zdá predsa len trochu komplikovaná prídi si ho vyrobiť ku nám do ateliéru , kurz alebo aj hotového anjela si môžeš objednať cez sashe obchod :) 

 

Ateliér EXUPÉRY, Nitra: je tu pre všetky kreatívne duše, najmä tie, ktoré sa chcú naučiť pracovať s textilným tužidlom paverpol.

Článok od: Eva Rohrman Madová R., pôvodná publikácia: TU